zaterdag 22 januari 2011

Navigare necesse est (varen is noodzakelijk)

Mijn jaren als matroos.

Theo Billekens werd geboren in 1937 in Venray, een klein dorpje in Limburg. Hij is de zevende van acht kinderen in een redelijk welgesteld katholiek middenstandgezin.

Na zijn diensttijd bij de Koninklijke Marine, wordt hij matroos op de Kleine Handelsvaart. In de jaren tussen 1958 en 1964 reist hij de hele wereld over en samen met zijn maten beleeft hij verschillende avonturen en leert hij alles over het leven aan boord van een schip.

In 1964 trouwde hij en zocht hij een baan aan de wal. Hij verhuisde naar Noord Holland en ging bij de Hoogovens werken. Daar werkte hij tot aan zijn vervroegde uittreding met 55 jaar.

In de jaren die volgden deed hij vrijwilligers werk bij verschillende organisaties, en volgde hij diverse cursussen. In één daarvan leerde hij verhalen schrijven. Omdat de verhalen uit zijn tijd op zee hem altijd bleven bezighouden, besloot hij om die op papier te zetten.

Het resultaat daarvan is het boek 'Navigare necesse est' (varen is noodzakelijk) waarin hij zijn leven als matroos op de Kleine Handelsvaart beschrijft.

maandag 17 januari 2011

Green Hill judopak Olympic

Green Hill judopak Olympic IJF goedgekeurd judopak. Ontworpen voor de wedstrijdjudoka. Gemaakt van stevige 100% katoen. Dubbel geweven stof maakt het judopak sterker en het zit beter. Meervoudig gestikt op de schouders, onder de armen en op de borstkas. Vlakke rever van 1 cm dik bij 5 cm breed. Weving volgens IJF standaard. Verkrijgbaar met de nationale vlag (optie). Gekleurd met AZO vrije kleurstoffen. IJF en Green Hill logo op de band, onder aan de rever en voor op de judobroek. Judobroek is gemaakt van gewatteerde stof.

zaterdag 15 januari 2011

Fietstas kopen?

Bent u op zoek naar een leuke fietstas? Wij bieden een complete collectie fietstassen en –manden. Onze producten worden verkocht van onder andere de merken Basil, Agu, Willex, Cordo en Fastrider. Als wederverkoper staan innovatie en kwaliteit hoog in het vaandel.

Vervoert u vaak spullen op de fiets? Fietstas.nu biedt u een stevige fiets krat voor veilig transport van uw spullen. Wij leveren leuke en handige kratten en tassen voor elke fiets. In onze ruime collectie vindt u fiets kratten in houten en kunststof uitvoering.

Bent u op zoek naar een stuurtas? Fietstas.nu is uw speciaalzaak voor fietstassen. Wij komen elk jaar met nieuwe modellen fietstassen voor onze collectie, omdat wij steeds de laatste modetrends volgen. Wij hebben fietstassen voor stuur en zadel. Een stuurtas van Fietstas.nu is gemakkelijk te openen, waardoor u gemakkelijk bij uw spullen kunt tijdens het fietsen.

Wilt u een fietstas kopen? Ga naar Fietstas.nu!

woensdag 12 januari 2011

Matsuru

Ben je op zoek naar een judopak van het merk Matsuru? Bij Judopak.com koop je eenvoudig en snel judopakken van hoge kwaliteit. Wij hebben een uitgebreid assortiment Matsuru judobenodigdheden zoals pakken, banden, matten en tassen.

Kracht en kwaliteit
Een Matsuru judopak staat bekend om zijn kracht en kwaliteit. Dit judopak is ontworpen op basis van duurzaamheid en draagcomfort. De pakken zijn vervaardigd in Azië en voldoen aan alle kwaliteitseisen. In ons assortiment vind je judopakken voor kinderen en volwassenen, in de kleuren wit en blauw. Wij hebben de volgende modellen in voorraad:
• Judopak kids;
• Judopak training;
• Judopak semi wedstrijd;
• Judopak wedstrijd.

zondag 9 januari 2011

Judopak van Green Hill nieuw op de Nederlandse markt

De importeur van Green Hill judopakken is voornemens in 2011 Green Hill judo materialen te positioneren in de Nederlandse markt. Green Hill is vanaf 2010 Master Supplier van de IJF geworden en staat in de vechtsportwereld bekend om goede materialen te produceren en leveren.

Op het gebied van judo is Green Hill al een paar jaar actief en komen steeds nadrukkelijker op de voorgrond. De Nederlandse markt is nieuw voor Green Hill dat gaat op hele korte termijn veranderen.

Bekende judoka's, waaronder Elisabeth Willeboordse, hebben al eens met de Green Hill judogi op een internationaal toernooi gestaan. Elisabeth was zo onder de indruk dat ze graag met Green Hill verder wil.

Gudz met onder andere judopak.com heeft interesse in de producten van Green Hill en overweegt dit nieuwe product in haar assortiment op te nemen.

Later meer...

Auke Zeijlstra

zondag 2 januari 2011

Adidas J800

Adidas J800 het judopak voor de sensei, trainers, leraren, coaches en wedstrijdjudoka's. Het Adidas J800 judopak van valt soepeler dan de J930 en is daarom uitermate geschikt voor de sensei. Het judopak pakt makkelijker, staande en grondtechnieken zijn daardoor beter uit te voeren.

Stof: 800 g/m² polycotton. Dubbel geweven, voorgekrompen katoen. Opgeruwde zachte binnenzijde. Op diverse plaatsen extra verstevigt. Met zwarte Adidas-strepen op de schouders.

Wil je dit top judopak passen bel dan 0226 340 283. Paslocatie: Omgeving Alkmaar Noord-Holland