zaterdag 3 oktober 2009

Webdesign voor Talent voor Techniek

Opdracht: vormgeving/opmaak, bouw en hosting website Talent voor Techniek

Doelgroep omschrijving:
1) Jongeren die een VMBO opleiding volgen en als vervolgopleiding MBO kunnen gaan doen;
2) De groep jongeren (ca. 180.000 in N-H) die ná hun VMBO opleiding ‘niets’ gaan doen. Deze zijn echter wel één dag in de week leerplichtig (want onder de 18);
3) Groep MBO leerlingen die na 2 jaar stoppen met hun studie;
4) Groep mensen die ontslagen zijn, maar wel technische geschoold zijn of interesse in techniek hebben.

Huisstijl
De huisstijl is reeds bepaald en is vrij neutraal en sober. Er wordt gebruikt van beelden met personen om te benadrukken dat er wordt gezocht naar talent. Het plaatsen van beelden van machines is achterwege gelaten omdat dit in combinatie met de term ‘techniek’ wordt vertaald naar: werkoverall, smerige handen, vet/olie, werken met je handen, etc.

Website
De website heeft tot doel dat er informatie kan worden nagelezen, welke ook in folders op het UWV wordt afgegeven. Het wat, hoe en wie verhaal van Talent en Techniek. De site bevat verder ‘nieuwsfeeds’ welke interessant zijn voor de doelgroep en de situatie waarin zij zich bevinden. Verder moeten er logo’s van en linken naar de partners (opleidingsbedrijven Tetrix (MetaalTalent), SBMO(MetaalWerk), opleidingsbedrijf Metaal, Installatiewerk NH, gemeenten, RPA en UWV Werkbedrijf, Koninklijke Metaalunie, FME-CWM, UNETO-VNI, FNV Bondgenoten) komen. Verder natuurlijk ook een contactformulier en een nieuwsbriefmodule. De opzet van de website mag plat zijn.

Uitwerking
De website heeft een heldere en duidelijke uitstraling gekregen waarbij de focus op de aangesproken persoon ligt. De website is wel neutraal maar niet sober.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten