dinsdag 8 mei 2012

Wat is een (CMR) CML verwarmings element?

Ons gepatenteerd (CMR) CML oftewel Composiet Metalen Lint element was bedoeld voor de ontwikkeling van ruimtevaartuigen. Tijdens de uitgebreide test processen bleek het element in staat te zijn om het energieverbruik van elektrische verwarming te verminderen met een minimum van 35%.

Deze besparing is te danken aan haar unieke eigenschappen en gemakkelijk te controleren oppervlakte temperaturen tot 850 graden celcius. Het  product is specifiek gemaakt voor duurzaamheid om vervangings kosten te verminderen van elementen die degraderen vanwege constante verwarming en afkoeling. In tegenstelling tot andere verwarmingselementen die constante  luchtstroom nodig hebben is ons CML element bestand tegen de hoge oppervlakte temperaturen als er geen luchtstroom is voorzien.

Daarnaast heeft ons CML element een zeer lage soortelijke warmte capaciteit, waardoor ons element ironisch genoeg een perfecte geleider voor verwarming is. Het CML element kan zijn piek temperatuur bereiken binnen 1 seconde. Hierdoor bespaart men op tijd en energie als er een ruimte of proces verwarmt moet  worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten